اذهب الي المحتوي
أحلى نادي لأحلى أعضاء
البحث في
  • المزيد من الخيارات...
عرض النتائج التي تحتوي على:
إيجاد النتائج في:

مجموعة عامة  ·  24130 اعضاء

حفظ
نادي جامعة القاهرة للتعليم المفتوح
KoTTa Koky

سوفليه الشوكولا

Recommended Posts



[center]

[size=29]سوفلية الشوكولاتة












زبدة لدهن الرامكن (الصواني الخاصه بعمل السوفلية)

كاكاوبودرة

¾ ك شوكولاتة

3 صفار بيض

3م ك دقيق

1ك حليب (الافضل طازج)

6م ك سكر ناعم

5 بياض بيض

رشة كريم تارتار









الاول نجهز الصواني بلف القصدير او ورق الزبدة الي حابه




حولين الصينيه وتثبينها بضغط الصور راح توضح




علشان لما يرتفع السوفلية تساعديه يرتفع للاعلى




مايسيح على الجوانب..




بصوره واضح نوع وحجم الرامكن كبير شوي لمتعه اكبر








وندهنها كلها










وبكذا خلصنا منهم ونخليهم على جنب




ونبتدي باساس السوفليه طريقته زي كريم الباتيسيرلطعم الذ




الاول نذوب الشوكولاتة على حمام مائي ساخن




ونسخن الحليب لدرجة الغليان وننتبه ماينحرق ونتركه




على جنب اوعلى درجه حرارة واطيه




بعدين نخفق صفار البيض مع 4م ك سكر بلخلاط الكهربائي







لحد مايبيض ونضيف الدقيق مع الخلط راح يطلعلك المزج



ثقيل شوي هذا الي مطلوب





نبتدء نضيف ربع كمية الحليب الساخن ونحرك بسرعه





وبعدين نقدر نضيف الحليب كله







نرجع الخليط بلقدر على نار من متوسطه لواطيه




ونحركه لمدة 2 او3 دقائق بلكثيرولحد مايثقل مع التحريك




المستمر وننتبه مايحترق














[b]بعد ماتجهز الكريمه نشيلها من النار وننقلها بإناء ثاني
[/b]





[b]ونضيف لها الشوكولاتة الي ذوبناها [/b]







[b][/b]




ونخلطهم مع بعض وبعدين نغطيهم ببلاستك خاص




بحفظ الاكل ويكون ملاصق لسطح الخليط علشان



ماتتكون قشرة على سطحه

نبدء بخفق بياض البيض مع كريمة التارتار


[size=21]اول مايوصل لشكل الرغوي نبدء نضيف السكر



بتدريج [/size]





[/size]
[size=21]ونستمربلخفق على سرعه عاليه لحد مايثقل ويظهر لامع


[size=21]بلشكل كانه سحاب






نجيب خليط الشوكولاتة الي جهزناه قبل ونضيف ربع كميه





البياض ونقلب عادي علشان يخف معانا












بعدين لمانضيف باقي البياض نقلب بملعقه عريضه


من تحت لفوق بحركه دائريه زي لما نسوي كيكة اسفنجيه


[center]

علشان مانخسر الهواء الي دخلناه بخفق البياض


وكمان ماتخافوا لما يبقى قطع صغيره من البياض في



الخليط معليش سيبوها وماتحركوا زياده




ونحط الخليط بصواني ونوزعه بتساوي

عبي الصينيه للاخر





وحطيهم بفرن مسخن من قبل على 200 بأول 5 دقائق وبعدين


وطيه ل 180 وكملي لحد مايستوي من 20 الى 25 دقيقة


حسب فرنك والصينيه الي مستعملتها






و شكلها بصحن التقديم بعد ما فكيت القصدير طبعا


تؤكل وهي ساخنه مايحتاج تنتظرون





التزين بسكر البودرة





كمان تقدري تضيفي ايس كريم كرامل بلوسط




بألف هنا

[/size][/size][/center]
[/center]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان

×
×
  • اضف...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.