Jump to content
أحلى نادي لأحلى أعضاء
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Light Life

طريقة تحضير تورتة الخوخ

Recommended Posts



لن نطيل الحديث في المقدمه ونأتي الان لنقوم بتجهيز المقادير المطلوبه لعمل تورتتنا الجميله
المقاديرهي: اولا في العجينه وثانيا الحشو:
العجينه: كوب وربع زبده+ نص كوب سكر+ ربع كيلو دقيق اي ما يعادل 2 كوب ونص+ 2 ملعقه لوز+ 1 بيضه مخفوقه جيدا.
الحشو والتزيين هي : ربع كيلو خوخ + نص كوب سكر و 4 ملاعق سكر على الوجه التورتايه
2 كوب كريم لباني+ 4 بيض مخفوق جيدا+ فانيليا.
طريقة التحضير
اخلطي الزبده والسكر حتى يصبح لين مثل الكريم اضيفي الدقيق واللوز والبيض واخلطي حتى تتماسك العجينه وتصبح طريه وغطيها وضعيها في الثلاجه لمدة ساعه .
وفي وعاء ضعي الخوخ مع السكر على النار يغلي وبعدها اتركيه يبرد
وضعي في وعاء اخر الكريمه مع الفانيليا على النار تغلي وشيليها وحطيها على جنب وسخني الفرن الى درجه 220 درجه


ضعي العجينه بعد فردها على صنيه ودخليها الفريزر لمدة 10 دقائق وقبل غطيها بورق الزبده من فوق وضعيها في الفرن لمدة 20 دقيقه حتى تستوي
شيلي عن العجينه ورق الزبده وسبيها تستوي كمان 5 دقائق واخفضي الحراره الى 160 درجه
الان نقوم بخلط الفانيليا مع البيض وارفعي الخوخ من الشراب وضيفي الشراب بتاع الخوخ للبيض والفانيليا
قومي بوضع الخوخ على العجينه وبعدها الكريمه من فوق وارجعيها الى الفرن لمدة 30 دقيقه وبعد كده اخرجيها من الفرن واتركيها تبرد ورشيها من فوق بالسكر وبالهنا والشفا على قلبكم.

Share this post


Link to post
Share on other sites

في سمآء آلإپدآع حلقتي
والأچمل موضوعك
ولآ تحرمينآ من تميزگ وإپدآعگ
ودمت پحفظ من آلله ورعآيته

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.