Jump to content
أحلى نادي لأحلى أعضاء
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
mido mix

صينيه فراخ بلزبادي من مطبخ ام ميرنا حياكم الله..

Recommended Posts

السلام عليكم ياحلوين

انا قريت كتير عن استخدام الزبادي فلأكلات بس الحقيقه مكنتش جربت قبل كده بس لما جربت الصينيه دي حقيييييييييقي طلعت تحفه

والأهم من ده كله أني بمووووووووت فلتغيير لأني من النوع اللي بيزهق بسرعه من التقليديه فلأكل ونبدأ مع الوصفه

المكونات...
1- فرخه متوسطه

2- علبتين زبادي المراعي أو أي نوع متوفر عندك

3- 6 فصوص ثوم

4 - 2 حبه بطاطس+كبشه بسله وجزر

5- 1حبه جزر مبشور 1بصله مبشوره

6- ملح وفلفل وبهارات

الطريقه...

تسلق البطاطس نص سلقه مع البسله والجزر

تسلق الدجاج المقطع الى 4 اجزاء مع الهيل والبهارات بس مايتهرى منك يعني تلات ارباع سواء

ننشل الدجاج من شوربته في طبق


يهرس الثوم ويضاف مع قليل من الملح والبهارات والفلفل الى الزبادي

ويضاف ألى الفراخ وعلى فكره كل ماأتنقعت الفراخ أكتر فلزبادي كانت أطعم يعني سيبها من 3 ألى 4 ساعات


يشوح البصل لحين مايدبل هو و الجزر ويضاف عليهم معلقتين شوربه عشان يستوي الجزر على الهادي

نجيب صينيه بيركس

نحط البطاطس المسلوقه مع البسله في القاع ومعاهم معلقه من البصل والجزر

نحط فوقيها الفراخ اللي بلزبادي

ونرش فوقهم باقي الجزر والبصل بطريقه متجانسه

ثم لا ترمي صوص الزبادي اللي نقعتي فيه الفراخ لأ رشيه على وجه الصينيه لأن هذا هو صوص الصينيه

ودخليها الفرن الساخن على اعلى درجه ربع ساعه من تحت ومثلهم من فوق لحد ماتتحمر الفراخ

وبلهنا والشفا

جربوها وقولولي رأيكم

دمتم بصحه وعافيه

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...