Jump to content
أحلى نادي لأحلى أعضاء
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Open Club  ·  1,421 members

Save
نادي فتيات باور
sarona sosa

محشي الكرنب

Recommended Posts

محشي الكرنب
المقادير
1 - كرنبه
7 - اكواب ارز مغسول و منقوع
2.5 - كوب عصير طماطم
2 ملعقة كبيرة صلصه طماطم
ملح – فلفل – بهارات - كمون
300 جرام لحم مفروم معصج
3 - بصله كبيرة مفرومة
2 ملعقه كبيرة سمن + نصف كوب زيت ذرة
شبت + بقدونس مقطعين قطع صغيرة
طريقه الاعداد
بالنسبه للكرنب توجد طريقتان الاولي
تقطع اوراق الكرنب لتصبح اوارق منفصله وكبيره
تسلق اورلق الكرنب في اناء به ماء مغلي + ملح + كمون حتي تصبح لينه
ترفع من علي النار و تترك لتصفي
يتم فرد الورقه الكبيره و يزال الجز الاوسط منها و يسمع العنقود
تقطع الاوراق الي مستطيلات بمقاس 7.5 سم × 9 سم تقريبا او او الي مستطيل بحجم كف اليد و ترص فوق بعضها البعض حتي الانتهاء من المقدار
الطريقه الثانيه
تسلق الكرنبه بدون تقطيع في اناء عميق جدا علي النار به ماء+ ملح + كمون
يرفع الكرنب و نبداء في تقطعيه الي شرائح بحجم كف اليد
ولكن الاسهل الطريقه الاولي
طريقة اعداد الخلطه
1 - يوضع اناء ضخم علي النار به السمن + الزيت حتي يقدح
2 - يتم اضافه البصل ويستمر في التقليب حتي يتغير لونه الي الذهبي
3 - تضاف اللحمة المعصجه و يستمر في التقليب
4 – يتم اضافه عصير الطماطم + صلصه الطماطم
5- تضاف التوابل والملح والفلفل
6- يتم تصفيه الارز واضافتة مع التقليب المستمر
7- يضاف البقدونس والشبت ويقلب المقدار جيدا
8 – يترك المقدار علي النار مع التقليب المستمر لمده 8 دقائق
تستخدم هذه الخلطه في حشي ورق العنب او الكوسه او الباذنجان او الفلفل الرومي او الكرنب
طريقه الحشي
يتم فرد الورقه علي طبق و وضع مقدار من الحشو حوالي 2 ملعقه صغيره علي طرف المستطيل ونبدا اللف تلف مثل الاصبع بشكل اسطواني
يرص في اناء او حله علي شكل دائري و طبقات فوق بعضها البعض
يترك مسافه حوالي 4 سم في الاناءمن اعلي ليسمح بتمدد الارز
اعداد الطهو
يوضع الاناء علي النار ويتم اضافة الماء حوالي 2 كوب من ماء مضافا اليه 2 ملعقة صغيرة من الملح علي المحشي و يترك علي نار هادئه حتي تمام النضج

وبالهناء والشفاء

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ????
السلام عليكم ..
شكرا لك اختي على هذة المشاركة المميزة..
بارك الله فيك ..وننتظر منك كل جديد..
مع اطيب التمنيات بدوام التقدم...
دمت بخير ..والله الموفق

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.