اذهب الي المحتوي
أحلى نادي لأحلى أعضاء
البحث في
  • المزيد من الخيارات...
عرض النتائج التي تحتوي على:
إيجاد النتائج في:

مجموعة عامة  ·  24130 اعضاء

حفظ
نادي جامعة القاهرة للتعليم المفتوح
hend nga

مطبخي .........

Recommended Posts

اعتذر يا بنات علي انقطاعي عن وضع وصفات بالمطبخ لكن ظروف المذاكرة والإمتحانات

من يومين اشتريت طبق الفاهيتا المخصوص وقلت اجرب اذا كنت هاعرف اعملها زي المطعم ولا

لألأ ..........

الطبق يشبه الصورة الآتية :







والآن مع الوصفة اللي عملتها

المقادير

جمبري مقشر صغير الحجم وبدون زيل

ملح - فلفل اسود - قرفة - زنجبيل - كزبرة - كمون - شطة مجروشة غير حارة

فلفل اخضر حلقات

بصل حلقات
5 مع كبيرة زيت زيتون - عصير ليمونة
الطريقة

نضع طبق الفاهيتا علي النار حتي يسخن لدرجة عالية للتقديم ولن نستخدمه في الطبخ

1- نخلط في طبق جميع التوابل ونضيف عليها الزيت وعصير الليمونة ونضع بعض منها علي

الفلفل الأخضر والبصل

والباقي علي الجمبري ونتركه لمده ربع ساعة

2 - نضع طاسة تيفال علي النار بدون وضع اي دهون بها ونتركها تسخن ثم نضع بها البصل والفلفل المتبل ونتركها علي النار حتي تزبل بدون ان تأخذ لون

نخرج الفلفل والبصل من الطاسة ونضعه جانبا ثم نضع في نفس الطاسة الجمبري ونتركه علي النار لمدة خمس دقائق حتي يستوي مع التقليب

3 - في هذه الأثناء طبق الفاهيتا سيكون حار جدا نضع فيه الفلفل والبصل والجمبري من فوق ونرش رشة بقدونس اخضر او بصل اخضر مفروم

المنظر النهائي كما بالصورة الآتية



وبالهنا والشفا :
ملاحظة : التتبيلة خاصة بيا انا وليست تتبيلة المطعم ولكن بتعجبنا جدا وخصوصا الأولاد بتتدي
السمك نكهة وطعم جميل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يسلام علي الوصفات المشهية ..تسلم ايديك هند الوصفة رائعة وان شاء الله اجربها
لكن يعني طبق الفاهيتا يمكننا الاستغناء عنه..صح؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بصراحة انا جربت الوصفة وقدمتها في سيرفيس عادي لكن زوجي قال لأ مش نفسها ومعجبتهوش

لأن الأكل برد بسرعة لكن طبق الفاهيتا بيحتفظ بالسخونة لنهاية الأكل واعطي الوصفة طعمها المميز

علي فكرة الطبق مش غالي ثمنه 22 ريال سعودي فقط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هو فعلا بيحافظ علي السخونة لدرجة عالية جدا اكتر من الطواجن الموجودة عندنا في مصر ..شكررررا ليكي هند علي الافادة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

موسوعة السندوتشات بالصور

انا لسة معملتش اي وصفة منهم لكن عجبوني وخاصا ان الأولاد بيحبوا اكل السندوتشات اكثر من الأكل علي السفرة معانا سأضع الوصفات هنا حتي لا تضيع مني وبعد الأمتحانات ان شاء الله هاجربهم

موسوعه سندوتشات بالصور


ساندويجات الكباب


المقادير





3 كاسات طحين



3ملاعق صغيره خميره فوريه




2 ملعقتين كبيرتين سكر




كأس أو أكثر ماء




ملعقه صغيره ملح

















الحشو




عباره عن كباب دجاج نحتاج الى دجاج مفروم -بصل مفروم ناعم - ثوم مفروم ناعم - فلفل اخضر - بياض بيضه - بقسماط -كمون -كزبره - قرفه مطحونه – ملح







نخلط جميع المقادير ونشكله بشكل اصابع ويوضع في صينيه مدهونه وتوضع في الفرن وهنا قطعت بطاطس للقلي







والان خمرت العجينه وهذا شكلها







والان نقوم بتقسيم العجينه الى 8 كرات ونقوم بفردها بشكل قرص






ونقوم بخبزها على تاوه أو مقلى تيفال وستلاحظين أنها ستنتفخ





وهنا واحد ثانيه أنتفخت أكثر






والأن نقوم بحشو الخبز نضع الكباب والبطاطس المقلي والخضار وصلصه وهي عباره عن ملعقتين مايونيز وملعقتين روب وفص صغير ثوم






ثم نلفه وهاي شكلة النهائي




شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ساندويجات شاورما لحم ودجاج


المقادير:




-شاورما لحم و شورما دجاج الجاهزة المثلجة




-بهارات الي تحبين (ستخدمت أورغانو وببريكا) وماجي نص حبه حق العلبه




-بصل مقطع جوانح





الطريقة:





-نقلب البصل




-ونضيف الشورما لحم أو دجاج




-نحط الماجي




-نضيف البهارات




ونستمر فالتقليب لمدة ربع ساعه تقريبا


















شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
لفافات الخبز بالدجاج


المقادير




- 3ملاعق كبيرة زيت



- بصلة متوسطة مقطعة صغير



- دجاجة مسلوقة مقطعة بدون عظم



- 3 فصوص ثوم مهروسة



- ملعقة صغيرة من كلا من ( ملح و فلفل أسود مطحون وبهارات مشكلة )



-3 جزر مبشور



- حزمة بقدونس مفروم



- 3ملاعق طعام جبنة سايلة



- مكعب ماجي



- كوب ماء



-( 3ملاعق قشطة + 3ملاعق جبنة سايلة للوجة )



- 5 حبات خبز عربي مقطع مربعات




الطــــــــــــــــــريقة



اولاً



نحمس لبصل في الزيت






ثانياً









ثم نضيف الدجاج ثم الثوم والبهارات والملح ثم الجزر والبقدونس






ثالثاً



بعد الاستواء نطفئ النار ثم نضيف ثلاث ملاعق جبنة سائلة ونحركها






رابعاً



نفتح رغيف الخبز إلى قسمين ونأخذ أحداها ونضع القليل من الحشوة في طرف الرغيف ونلف الخبز








خامساً




نرص الخبز الملفوف في صينية






سادساً





نذوب مكعب الماجي في كوب الماء ونسقي الخبز الملفوف في الصينية حتى لا يجف في الفرن ونخلط في صحن آخر الجبن السايل مع القشطة ونغطي الوجة












سابعا ً








ندخلها الفرن حتى تتحمر من أعلى ثم نقدمها ساخنة








ملاحظة







- بطني صينية الفرن بورق ألمونيوم عند تحمير الخبز حتى لا يصعب تنظيفه






- لنتائج أفضل اجعلي مسافة بين كل رغيفة وأخرى حتى يسهل أخراجها عند التقديم




شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ساندويج السجق اللذيذ

المقادير :








تسع قطع من التوست الطرىأي كميه من السجق والسوسيسج حسب الرغبة2 ملعقه كبيره زبادي+ 3 بيضات200 جرام جبنه مبشوره أى صنف مفضلملعقه صغيره زبده بقدونس - ملح -فلفل أسود







-وممكن اضافة أى توابل أخرى لمحبي التوابليجب مراعاة تقليل الملح اذا كان نوع الجبن المستخدم به ملح كثير






الطريقة:







نقطع السجق والسوسيس -- نبشر الجبنه





نخفق البيض بالشوكه ونضيف إليه الزبادي والزبدة ونخلطهم جيداً




ثم نضيف البقدونس والجبنه والسوسيس ونتبل الخليط با









ثم نضيف البقدونس والجبنه والسوسيس ونتبل الخليط






شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سانديوج اصابع اللحم

نحضر العجينه



ونعملها اقراص ونخليها ترتاح شوي


بعدين تحل دوائر مثل الخبز العربي وبالطاوه فوق النار


واللحمه عباره عن لحم ناعم مع بصل وثوم وبقدونس وبهارات وملح

عملتها اصابع وبالفرن
















سانديوج دجاج مشوي

الطريقة:

اولا بهرت الدجاج فلفل اسود وملح بس وحطينهم على الشوايه الكهربائيه



وهذا بعد ما تحمر من جه وحده





وهذا شكله بعد ما خلص تحمير شوفوا شكله حده شهي




وهذا الجبن السليس والطماطم والخس والمايونيز والكتشب والجلوبين والخردل


وهذا شكل السندوش بعد ما حشيته


وهذا لما دخلته في المكينه




وهذا لما قصيته شوفوا شكل الجبن سايح.





المقادير حسب حاجتك طبعا


نحتاج لحمة مقطعة شرائح بقر تكون طريه يعني سريعة النضج

[size=21]

[/size]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ساندويج الدجاج البطاطس

المقادير :


صدور دجاج مقطعه شرائح كما في الصورة




بيض مع قليل من البهارات والحليب





ونخفقه مع بعض حتى يصبح هكذا




دقيق




بقسماط




طبعا انا خلص البقسماط وش سويت اخذت خبز او توست وحمصته في الفرن ثم طحنته وحصلت على بقسماط


ناخذ قطع الدجاج ونتبلها اول بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط وتصبح مثل الصورة




بعد ماتبلناها نقليها



وبعدها تصير زي كذا




بعدين نجيب بطاطس ونقطعها مستقيمات ونقليها كما في الصورة




وبعدها نقطع مخلل خيار وطماطم عادي وبصل شرائح





وبعدها نجيب خبز او توست او صامولي وندهنها بمايونيز ونحشيها كما في الصورة




ونلفها وتقدم وبالعافيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ساندويجات التورتيلا


مقادير الخبز


نص كاس سكر


نص كاس حليب بودره


نص كاس زيت


ملعقه صغيره خميره


2حبه جبن مثلث


شوية ملح


فلفل رومي احمر


حبه وحده فلفل رومي اخضر

حبه وحده فلفل احمر حار بودره

المقادير السابقه توضع بالخلاط بعدين نضيف عليها الدقيق وملعقه صغير
BP


لحد ما تكون عندنا عجينه متماسكه ونخليها تتخمر ساعه تقريبا





بعدين نكور العجينه كور متوسطه الحجم





بعدين نفردها على الصاج ونخليها تتحمر من الجانبين






كذا نكون خلصنا من الخبز الحين نبدا بالحشوه طبعا الحشوه مو زي هرفي لان طريقه هرفي مافيها شي جديد برجر مقطعينه اصابع وحاطين عليه خس ومايونيز وكاتشب وجبن شرايح وبسسسسالـــ حــــشـــــوهـــهذي الحشوه عباره عن نقانق طبعا لمحبين النقانق واللي ما يحبونها يحطون بدل النقانق دجااااااااااج

وباقي الخطوات نفسها بالضبط نجهز المقادير





اول شي نضع المقلاه ونحمي فيها الزيت


نضيف البصل ونحمسه شوي




بعدين نضيف النقانق



بعدين نضيف عليهم الصويا صوص







وبعدين نضيف عليهم الخردل





وبعدين نضع عليها فلفل اسود وملح وبهارات وشريحتين جبن شرايح








شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ساندويج الصوصج بالجبن





المقادير



بصل



سوسيس مقطع



قطع فلفل اخضر



بصل اخضر



شرايح جبن رومي او شيدر



الطريقة



تحمرو البصل وتحطوون عليه الفلفل والبصل الاخضر







تحطوا السوسيس وتحمروا شوية




وممكن نحط طماطم



ونقلب المكونات كلها




نضيف شرااااااائح الجبن وكل مازادت بالنسبه لي- تكون افضل



وتحركوه لحد ما تدوب الجبنة




وبعدين نحشي السندوتشات



شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الساندويجات المقلية


المقادير :

-2كوب دقيق-بيضه


-2 ملعقة طعام حليب بودرة


-ربع ملعقة بيكنج باودر


-ملعقة شاى خميرة فوريه


-ربع ملعقة شاى ملح


-من نصف الى ثلاثة ارباع كوب ماء(حسب نوعية الدقيق) بحيث تكون عجينه رطبه نوعا ما





طريقة التحضير :



1-تعجن جيدا وتلملم او تجمع بقليل من الزيت وتترك لترفخ او تختمر فى صحن مدهون بالزيت لمدة ساعه ونصف هذه العجينه بعد ان رفخت او اختمرت





2-شكليها اصابع صغيرة واتركيها ترتاح لمدة ربع ساعه فقط




3-أقليها فى زيت نباتى واتركيها فى مصفاة قليلا ، ثم ضعيها على مناديل المطبخ (حتى تتخلص من الزيت الزائد )






جهزى الحشوة التى تحبين




هذه بعد الحشوه ،،صورة قريبه ، انتبهى السندويشات قوامها اسفنجى





وهذه صورة اخرى للسندويشات




صحة وعافيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ششكرا ستار star على الاكلات الحلوة والمجهود

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

العفو يا جماعة خجلتوني

المهم النهاردة معايا طريقة الرواني وانا مجرباها من زمان وهي جميلة جدا والآولاد بيحبوها

طريقة عمل الرواني


المقاديــــــــــر


5 بيضات
3/4 كوب دقيق أبيض
3/4 كوب دقيق سيمولينا
3/4 كوب سكر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 80KB.



شوفتوا المقادير سهلة ازاي
بس عايزة أقول لكم ملحوظة هااااااااااااااااااااامة


الرواني مابيتحطلهاش بيكنج بودررررررر


المهم
نشوف بقا الطريقة


الطريقة


في وعاء نضيف وجاف اخلطي البيض مع السكر والفانيليا واضربيهم بالمضرب أو العجان اللي عندك
على السرعة الهادية
لحد مايكون معاكي كريمة






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 65KB.







هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 63KB.



بعد كده اخلطي الدقيق مع السيمولينا






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 84KB.



ضيفي الدقيق والسيمولينا للبيض واضربيهم مع بعض بالراحة بملعقة خشبية
لفتين تلاتة لحد مايلف كله مع بعضه
أو اديله لفة في العجان على السرعة الهادية لحد مايدوب
بس ماتقلبيهوش كتير







هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 79KB.



بعد كده هاتي الصينية اللي هتصبي فيها الخليط
ادهنيها زبدة
ودقيق سيمولينا
مش دقيق أبيض
بقول كمان مرة سيمولينا






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 101KB.



بعد كده صبي الخليط في الصينية






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 77KB.



سيبيها في الفرن لمدة 25 دقيقة
على ماتستوي في الفرن نجهز احنا الشربات والذواق


الشربات


2 كوب سكر
2 كوب ماء
دوبي السكر في الميه
حطيه على النار






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 97KB.




سيبيه يغلي بعد كده ضيفي له عصير نصف ليمونة
ورشة فانيليا
سيبيه يغلي شوية
بعد كده اطفي عليه
وخللى بالك الشربات بيتحط سخن على الرواني وهي سخنة


جهزي الشربات وجوز الهند ومربى المشمش للذواق






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 116KB.



بعد كده لما الرواني استوت طلعتها من الفرن






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 76KB.



بعد كده سقيتها بالشربات السخن






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 93KB.



بعد كده ذوقيها بالطريقة اللي تعجبك أهم حاجة في الرواني الشربات وجوز الهند


أنا ذوقتها بالمربى ( مربى المشمش هايلة وطعمها بيكون جميل جدااااااا )






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 100KB.



بعد كده رشيت جوز الهند
وده الشكل النهائي ليها






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 100KB.



إيه رأيكم بقا في الرواني بتاعتي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


وبعدين نقطعها كده






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 95KB.



والطبق ده لأول واحدة هترد عليا






هذه الصورة تم تصغيرها . اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 800x600 and weights 87KB.




طبعا كالمعتاد دي صور من منتدي اخر لكن الطريقة هي نفسها ومجرباها
بالهنا والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك يا قمر


بس هو ايه السيمولينا ده


ده دقيق عادى فى المحلات ولا ايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اسفة لعدم التوضيح

هو دقيق اللي بتسخدميه لعمل البسبوسة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
فاصل ونعود بعد الأمتحانات علشان اجرب وصفات فيمتو اللي علي الفيس وعلشان متضيعش مني هاضعها هنا



كيك مع جيلو
الفراولة والڤـيمتو


المقادير
1 كوب زبد، 2 كوب سكر، نصف كوب ڤـيمتو مركّز مخلوط مع جيلو الفراولة،
4 بيضات، نصف كوب فراولة بيوريه، 2 كوب وثلاثة أرباع دقيق، 2 ملعقة صغيرة ونصف بكينج بودر، ملعقة فانيليا صغيرة، 1 كوب حليب للحشوة،
جيلو فراولة بارد مع 1 كوب عصير ڤـيمتو للتزيين، نصف كوب فراولة، 2 كوب كريمة مخفوقة (مع قليل من سكر البودرة و2 ملعقة عصير ڤـيمتو المركّز ).


الطريقة
نسخّن الفرن لدرجة 180 مئوية، ندهن قالب الكيك بالزبد ونرش عليه الدقيق،
نخلط الزبد مع السكر ليصبح كالكريمة. نضيف الڤـيمتو مع الاستمرار فى الخلط، نضيف بيوريه الفراولة والبيض بالتناوب مع الاستمرار في العجن .
نخلط المقادير الجافة ونضيفها إلى الخليط، نصبّ الحليب مع الاستمرار في العجن ثم نصبّ العجين فى القالب ونخبزه في الفرن لمدة 30 دقيقة .
نترك الكيك ليبرد قليلاً وبعدها نقسمه عرضياً إلى 3 طبقات. تُوضع الطبقة الأولى فى الطبق وفوقها الكريمة، ثم طبقة من جيلو الفراولة، ونغطيها بطبقة أخرى من الكيك وتُكرر الخطوات. نغطي سطح الكيك والجوانب بالكريمة ونجعلها ملساء ثم نزين القالب بالفراولة ونقدّمه

________________________________________

تارت كريم
بورليه الڤـيمتو

المقادير
كوب وربع دقيق، 2 ملعقة كبيرة سكر، نصف كوب زبد،
1 ملعقة كبيرة ماء، 1 ملعقة صغيرة هيل مطحون، 4 صفار بيض،
ربع كوب ڤـيمتو مركّز، كوب وربع كريمة, بودرة فانيليا .


الطريقة
نخفق السكر مع الزبد بواسطة مضرب حتى يصبح مثل الكريمة .
نضيف الدقيق والهيل إلى الخليط مع الاستمرار في التقليب. نزيد الماء تدريجياً للعجين حتى يصبح متجانساً. نمد العجين في قوالب التارت بحيث
يغطي الجوانب. ثم نقوم بعمل فتحات بواسطة شوكة ونضع فوقها ورق زبد حتى
لا يرتفع أثناء الخبز، ونخبزه في الفرن بدرجة 170 مئوية ولمدة 12 دقيقة. في هذا الوقت،
نخفق صفار البيض والڤـيمتو بواسطة مضرب كهربائي، ونضع الكريمة
في وعاء على نار هادئة حتى الغليان. نضيف جزءاً من الكريمة لخليط البيض ونقلبه، ثم يضاف لخليط الكريمة ويقلب، يرفع الخليط ويوضع في حمام مائي،
يقلب الخليط مع إضافة الفانيليا حتى يصبح سميك القوام، نصبّ الكريمة فوق التارت وترش بالسكر وتوضع في الفرن حتى يحمرّ الوجه ,
تقدم مزينة بصوص الڤـيمتو .
________________________________________

تارت
الڤـيمتو بالتوت



المقادير
8 علب تارت، 400 جرام توت، 1 كوب ڤـيمتو مركّز،
5 ديسيلتر من الكريمة الطازجة،
بعض من رقائق الفستق الهشة، سكر .


الطريقة
نخفق الكريمة حتى تصير ثابتة على طرفي المضرب .
ثم نضيف نصف كوب ڤـيمتو ونخلط جيداً، نملأ علب التارت
بالكريمة المخفوقة. نقطع ثمار التوت، ونرص قطع الفاكهة
في علب التارت. ثم نرش القليل من السكر. ونضيف رقائق الفستق
الهشة فوق التوت. وأخيراً نتركها في مكان بارد
ثم نصبّ قليلاً من ڤـيمتو المركّز على التارت عند التقديم .
________________________________________

ترايفل الڤـيمتو
بالفواكه


المقادير
شرائح رفيعة من كيك الفانيليا، 1 ليتر من كريم الشانتيه،
1 كوب ڤـيمتو مركّز، كرز أحمر وتوت أحمر، رقائق الكمثرى المحمّرة فى الزبد،
زبد، شوكولاتة سائلة (3 بيضات، 3 ملاعق سكر، 3 ملاعق زبد،
2 ملعقة كاكاو داكن، وملعقة فانيلا صغيرة الحجم ).



الطريقة
تخلط مقادير الشوكولاتة جميعها معاً في خلاط كهربائي
مكونة سائلاً سميكاً، تقطع الكمثرى إلى رقائق ثم تحمر قليلاً بالزبد وتغمس في الڤـيمتو المركّز، في طبق التقديم الزجاجي توضع طبقات من الكريمة
المخلوط معها الكرز والتوت الأحمر، ثم الشوكولاتة وشرائح كيك الفانيليا،
ويغطى السطح بطبقة من الكريمة، مع تزيينه برقائق الكمثرى
المحمّرة والمغموسة فى الڤـيمتو .


________________________________________

خلية النحل
بالڤـيمتو


المقادير
2 كوب دقيق، نصف كوب زيت، نصف كوب ماء،
بيضتان، 2 ملعقة حليب، 1 كوب ڤـيمتو مركّز، 1 ملعقة خميرة كبيرة،
1 علبة جبن مثلثات .


الطريقة
تعجن العجينة ثم تترك لساعة، ثم نقطع منها قطعاً
صغيرة وترص على اليد، ثم توضع الجبنة في وسط القطعة وتكـوّر وتصف
في صينية، وبعدها ندهنها بصفار البيض ونضعها في الفرن
حتى تنضج، وأخيراً تشرّب الخلية بالڤـيمتو .

________________________________________

كيك الرمان
بالڤـيمتو


المقادير
نصف كوب ڤـيمتو،
علبة باوند كيك، 2 مغلف كريمة، 2 قشطة،
2 كريم كراميل، رمان .


الطريقة
نقطع الكيك ونصفّه بصينية التقديم .
نخلط الڤـيمتو مع ربع كوب ماء، ونصبّه بالمعلقة على
كل قطعة كيك. نخلط بالخلاط (كريمة + قشطة + كريم كراميل ).
نصبّ نصف المقدار من الخليط على الكيك ونجمده
في الثلاجة لمدة 10 دقائق. نضع طبقة كيك أخرى على الخليط
ونصبّ عليها الڤـيمتو، ثم نضع باقي الخليط على الكيك، ونعيده
إلى الثلاجة لمدة 10 دقائق وبعد ذلك نضيف الرمان .


________________________________________
ڤـيمتو
تشيز كيك



المقادير
1 كوب زبد بدرجة حرارة الغرفة،
8 علب جبن مخفوفة (8 أوقيات)، نصف كوب سكر أبيض،
5 بيضات بدرجة حرارة الغرفة،
2 كوب كريمة ثقيلة، 2 ملعقة ونصف نشاء الذرة، 1 كوب ڤـيمتو


الطريقة
نسخن الفرن إلى 200 درجة مئوية .
ندهن قالب كيك دائري حجمه 9 بوصات بالزبد. باستخدام خلاط كهربائي،
تضرب الكريمة والجبن والزبد والسكر حتى يصبح الخليط خفيفاً .
يضرب البيض واحدة تلو الأخرى مع الخليط ثم تضاف الكريمة الثقيلة ونشاء الذرة والڤـيمتو. يلف الجزء السفلي من القالب برقائق الألومنيوم .
توضع منشفة مطبخ رطبة على صينية تحميص. يوضع قالب التشيز كيك على المنشفة داخل الفرن. يتم ملء صينية التحميص بالماء المغلي
حتى تصل لنصف مستوى صينية التشيز كيك. نترك التشيز كيك في الفرن لمدة
60 دقيقة أو حتى يجمد وسط الكيكة ثم تترك لتبرد لمدة ساعة .
توضع التشيز كيك في الثلاجة قبل إخراجها من القالب .

________________________________________

قوالب
كعك الڤـيمتو


المقادير
1 كوب زبد مخفوق، نصف كوب سكر حبيبات،
4 بيضات، 1 ملعقة صغيرة من خلاصة الفانيليا،
2 كوب وثلاث أرباع طحين منخول، ربع ملعقة صغيرة ملح،
2 ملعقة ونصف صغيرة مسحوق الخميرة، نصف كوب حليب،
نصف كوب توت بري جاف، ثلاث أرباع كوب ڤـيمتو .


الطريقة
نسخن الفرن إلى 180 درجة مئوية .
ندهن صينية الكب كيك بالزيت أو نرصها بقوالب الكب كيك الورقية الجاهزة .
في وعاء متوسط، نخلط الزبد والسكر بخلاط كهربائي
حتى تصبح خفيفة. يضاف البيض واحدة تلو الأخرى ثم الفانيليا .
يخلط الدقيق ومسحوق الخميرة. يضاف خليط الدقيق
والحليب بالتناوب ويخلط جيداً بعد كل إضافة، ثم يضاف الڤـيمتو والتوت الجاف. يوضع الخليط بالتساوي في القوالب ويترك في
الفرن لمدة 20 إلى 25 دقيقة. تترك قوالب الكيك لتبرد لمدة
10 دقائق ثم تزين وتقدم باردة .
________________________________________

كريب الڤـيمتو
والكريمة


المقادير
3 بيضات، نصف كوب حليب، نصف كوب ماء،
3 ملاعق كبيرة زبد مذوّب، ثلاث أرباع كوب طحين، نصف ملعقة صغيرة ملح،
1 علبة كريمة جبنة مخفوفة (8 أوقيات)، نصف كوب ڤـيمتو،
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون، 1 ملعقة صغيرة قشر ليمون، نصف ملعقة صغيرة خلاصة الفانيليا، 1 كوب كريمة ثقيلة مخفوقة .


الطريقة
يخلط البيض والحليب والماء والزبد والطحين
والملح باستخدام خلاط كهربائي حتى يصبح المزيج ناعماً .
نسخن مقلاة بها القليل من الزيت على درجة حرارة متوسطة .
ثم نصبّ الخليط في المقلاة بمقدار ملعقتين كبيرتين .
تحرك المقلاة بطريقة دائرية حتى يصبح الخليط رفيعاً قدر الإمكان،
ويقلب الخليط عند احمرار أطرافه ويترك حتى يحمرّ الوجه الآخر .
ترص أقراص الكريب في طبق وتغطى بمنشفة مطبخ رطبة .
تخلط كريمة الجبنة مع الڤـيمتو والليمون وقشر الليمون والفانيليا
باستخدام خلاط كهربائي حتى تثقل وتصبح ناعمة .
نملأ الكريب بالكريمة ثم نلفه ونزينه بالمزيد من الكريمة عند التقديم .
________________________________________

كيكة
ڤـيمتو الجنوبية


المقادير
3 أكواب طحين منخول، 1 ملعقة صغيرة من الصودا،
ربع ملعقة صغيرة ملح، 1 ملعقة صغيرة من البهارات مطحونة،
1 ملعقة صغيرة من القرنفل، 1 ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة،
1 ملعقة صغيرة جوزة الطيب، 1 كوب جوز البقان المفروم،
1 كوب زبيب أو تمر مفروم، 1 كوب زبد، 1 كوب ونصف سكر،
3 بيضات مخفوقة،
1 كوب مربى ڤـيمتو، 1 كوب مخيض اللبن .


الطريقة
ينخّل الدقيق مع الصودا والملح والتوابل في وعاء متوسط .
ينخل القليل من خليط الطحين على المكسرات والزبيب أو التمر .
يخلط اللبن مع السكر تدريجياً حتى يصبح الخليط خفيفاً
ثم يضاف البيض ومربى الڤـيمتو مع الاستمرار في الخلط. تضاف المكسرات
والزبيب أو التمر، ويصبّ الخليط في 3 صوان دائرية بحجم 9 بوصة .
تترك الكيكة في فرن درجة حرارته 200 مئوية لمدة 20 إلى 25 دقيقة. تفرد كريمة
الجبنة أو الكريمة وسط طبقات الكيك ثم تغطى كلها بالكريمة .
________________________________________
كعكة
التشارلوت مع ڤـيمتو


المقادير
2 اسطوانة من الكعك الإسفنجي الجاهز، بسكويت أصابع،
1 كوب كريمة سميكة مخفوقة مع قطرات من ڤـيمتو
نصف كوب توت طازج, ڤـيمتو, شوكولاتة وتوفي للزينة .


الطريقة
فى صينية ذات قاعدة متحركة, ضعي الاسطوانة الأولى
فى القاع ورصي بسكويت الأصابع بالعرض حول الكعكة .
اسكبي بعض من ڤـيمتو على الكعكة ثم افردي الكريمة المخفوقة والتوت على السطح. ضعي الاسطوانة الثانية من فوق .
اسكبي بعضاً من الڤـيمتو على الكعكة ثم افردي الكريمة المتبقية .
ضعي الكعكة فى البراد ثم افصليها عن الصينية .
استخدمي شوكولاتة وتوفي للزينة .
________________________________________
فشلت في نسخ الصور لكنها علي الرابط

http://www.facebook.com/vimtoarabia?sk=app_130208217060755

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههههههههههه يا ستار فاصل ونعود نواصل بعد الامتحانات


كل مواضيعك رائعة ومتنوعة يا ستار لكى حق ما انت ستار

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا جماعة شاورما ايه بس وبتاع ايه؟ انا عاوز بصارة هههههههه نفسى أعرف بتتعمل ازاى .. فضول بس. وعلى فكرة أنا مش داخل هنا أرخم عليكم ولا دخيل عليكم. أنا شاطر قوى فى المطبخ ولسه عامل النهاردة حلة رز حباية وحباية انما ايه مالوش حل.
المهم يا ريت بجد تقولوا الحاجات البسيطة السهلة اللى ممكن تتعمل.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انت تطلب بس


البصارة المصرية 100 %



أكله شعبيه مصريه...لذيذة و شهيه و مغذيه و مش أى ست تعرف تعملها

تجربوا معى من باب التجديد.........؟؟؟

أتفضلوا.........الطبق من صنع أيديى


المقادير

نصف كيلو فول مدشوش

2 حزمة بقدونس

2 حزمة كزبره خضراء

2 حزمة شبت

4 بصلات خضراء ( البصل الأخضر الطويل )

ملعقه كبيرة خل

ثوم مفروم........و 6 فصوص ثوم سليم

بصله كبيره مقطعه قطع كبيرة

كزبرة جافه مطحونة ( من التوابل عند العطار )

ملح و فلفل و كمون مطحون

زيت دوار الشمس للتقليه


الطريقه

أغسلى الفول و أنقعيه فى ماء لمدة ساعة أو ساعتين
غيرى الماء و ضعى ماء آخر و ضعيه على النار ثم أضيفى البصله الكبيرة و فصوص الثوم السليمه
و النار تكون عالية و من وقت لآخر تقللبى
بعد ما ينضج الفول و شكله يكون تام النضج و الماء يا دوب تكون مش ظاهرة......أضيفى الخضروات السابقة و تكون مغسوله و مقطعه (((((((( بدون أضافه ملح.)))))))))...و أتركيها حتى يقل الماء أكثر
بعد حوالى 10 دقائق أطفى النار و أتركيها تهدأ ثم أضربيها فى الخلاط على دفعات ......
ثم ضعيها فى أناء الطبخ و ضعيها على النار مرة أخرى مع أضافة الملح و الفلفل و (الكمون قليل) و ملعقة كبيرة خل
تغلى قليلا لمدة 5 دقائق ثم أبعديها عن النار

لعمل التقليه......
أضيفى زيت فى طاسه التحمير و الثوم المفروم و البصل المفروم ( فرم خفيف شويه ) مع الكزبرة المطحونه
و ضعيهم على النار مع التقليب حتى يصبح اللون ذهبى
أضيفى نصف التقليه على البصارة و النصف الآخر أحتفظى به لتجميل الأطباق بعد الغرف
ثم قللبى البصارة و أغرفيها فى أطباق التقديم لكل شخص طبق
ثم ضعى فى منتصف الطبق على الوجه قليل من التقليه ....و بالهنا و الشفا


شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
darkyears كتب:
يا جماعة شاورما ايه بس وبتاع ايه؟ انا عاوز بصارة هههههههه نفسى أعرف بتتعمل ازاى .. فضول بس. وعلى فكرة أنا مش داخل هنا أرخم عليكم ولا دخيل عليكم. أنا شاطر قوى فى المطبخ ولسه عامل النهاردة حلة رز حباية وحباية انما ايه مالوش حل.
المهم يا ريت بجد تقولوا الحاجات البسيطة السهلة اللى ممكن تتعمل.


انت بس اطلب الوصفة واحطهالك بس بشرط تعترف عملت ايهه تاني غير الرز حباية حباية

البصارة هتلاقيها وضعت لك طريقتها فوق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وكمان منسيتش طلب sun shin للبحريات الأسيوية والبحريات عموما تشكيلة جديدة وحلوة

تقريبا انا مجربة نصها جميلة جدا وكل المقادير متوفرة في الماركت

بحريات شذاوية من مطبخ شذاااااااااا حواء

http://forum.hawahome.com/t270176.html

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تبارك الله ايه الهمة والنشاط دة المطبخ شتغل تاني اهو

شكرا يا ستار علي المواقع دي

يلا كل واحد يقول السفرة بتاعته كانت ايه اول يوم ..

ابدأ بنفسي

طبعا اول يوم دايما بيكون يوم صعب شوية

ولذلك سفرتي كانت خفااااااااااايف



1 محشي ورق عنب ( يلنجي)

المقادير

!_ورق عنب مسلوق علي خفيف في ماء باليمون

*2_ بصل مقطع صغير + طماطم مقطع صغير جدا + ارز نقع في المية + شبت وكزبرة+ ثوم ناعم + ملح وفلفل وبهار + نصف ملعقة بن + ملعقة كبيرة دبس الرمان ( يتم خلط جميع المقادير رقم 2* ويلف علي هيئة اصابع وترص في وعاء مصفوف في القاع شرائح الطماطم والبطاطس ) ويتم وضع ماء مغلي + ملعقتان صلصة + مكلعب ماجي + ملعقة دبس الرمان ويتم رفعها علي النار لتوسية





2 سمبوسة بالفراخ وبالجبنة ( في الفرن )

3 متبل

حبة باذنجان مشوي + نصف كوب طحينة + كوب زبادي + ثوم ناعم + بهار وفلفل وملح + زيت الزيتون



طبعا الطبق الرئيسي ( الفول ) والسلطة الخضراء وعصير قمر الدين و عصير فواكهه مشكلة وبلح Smile) وبالهناء والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا بقى كان ملوخية وبط وتسقية ( الفتة ) وشوربة وسلطة



الحلو كان ... رز بلبن وقطايف و خشاف

والعصائر ... قمر الدين وكركديه

بس كدة الحمدلله ... بس فعلا سبحان الله اول يوم رمضان محستش بالوقت ولا بتعب ...



صيـــــــــــــام مقبـــــــــــــــول وإفطـــــــــــــار شهـــي ... ان شاءالله Smile



صحيح كنت عايزة وصفات للسمك يتعمل بطرق مختلفة ...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
والله فكرة كل واحدة تقول افطارها علشان تكتر وتشارك الأفكار معانا فكرة حلوة صن

خلاص افطاري بالأمس ما شاء الله الله اكبر

كانت وزة معاها صنية بطاطس وشوربة خضار ( جزر - بطاطس -كوسة - بسلة خ - بروكلي )

ورز مصري - سلطة خضراء
بيف بستري علي شكل عش العصفور محشي لحمة مفرومة
العصائر فيمتو - وليمون بالنعناع

بلح روعة محشي جوز ومغطي بالشكولاته البيضاء والسمرا

مساهمتي اللي بالأمس واضعة فيها موقع فيه ملف بحريات تحفة جربيه منه وصفاته سهلة التحضير وجميلة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

من بعض ما عندكم

مافيش حد قالي عملتوا ايه فطار اليوم انا bsmile مقضياها اكل صعيدي طحن
مقلبتش لسة علي دول تانية

عملت ورقة لحمة وسمبوسة
وبامية خضراء ( حاجب الصعايدة بس يعرفوا طريقتها
مع رز وسلطة وعصير اما الحلويات بقي لسة شوية مش ليا مزاج اعمل حاجة لأن العصير واخد الجزء الأكبر في المعدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رمضان السنة دي جاي في عز الحر والصيف

crying والأكل بتعب في المطبخ ساعتين كاملين وانا اعمله

وفي الأخر العصير هو اللي يكسب والأكل يفضل علي الصفرة حزين

انا قربت اقدملهم عصير وبلح وبس وبلاها تعب في المطبخ في حر الصيف





عصير الفراولة الفاخر


المقادير:

- علبة فراولة طازجة
- 1 كوب حليب طازج
- 1 علبة أيس كريم فانيلا ( صغيرة الحجم بسعر 1 درهم )
- 3 ملاعق طعام سكر ناعم


الطريقة:

- تغسل الفراولة جيداً ثم تقطع وتوضع في الخلاط يوضع عليها الأيس كريم و الحليب و تمزج .
- يضاف السكر و يمزج الخليط جيداً إلي ان يمتزج ويصبح متجانس .

..:: للتزيين ::..
- تغمس حواف كأس التقديم في شراب الفيمتو ثم تغمس في السكر الخشن .
- يحتفظ ببعض من قطع الفراولة و توضع في قاع الكأس ثم يصب عليها عصير الفراولة و تزين حافة الكأس بحبة فراولة كاملة





عصير الأناناس البارد


المقادير:

- علبة اناناس يبرد قبل التحضير
- علبة أناناس مقطع قطع صغيرة
- ايس كريم فانيلا
- ثلج - ماء

الطريقة:

- يخلط الأناناس في خلاط العصير مع الماء الموجود بداخل العلبة
- يضاف قليل من الماء و سكر حسب الرغبه وقطع الثلج .
- تحضر الكاسات بوضع الأيس كريم بها على شكل كرة ثم يصب عليها العصير
- وتزين بقطع الأناناس وتقدم على الفور





عصير الليمون






المقادير: 2 ملعقة سكر، ، ، ليمون ، 2 كوب ماء بارد.


طريقة الاعداد: سخنى الماء والسكر في إناء واتركيه يغلي حتى يذوب السكر ثم ارفعي الاناء واتركيه يبرد. اخلطى حبات الليمون في الخلاط ثم امزجيها مع خليط السكر وعصير الليمون والماء البارد. وأخيرا اسكبي العصير فى أكواب التقديم.





كوكتيل الموز والبرتقال





المقادير: كوب عصير برتقال، حبة موز مهروسه، ربع كوب حليب بودرة، نصف كوب ثلج مجروش، نصف كوب صودا.


طريقة الاعداد: اخلطي المقادير كلها ماعدا الصودا في الخلاط الكهربائي لعدة دقائق.


امزجي الخليط بالصودا ثم اسكبيه في أكواب التقديم وبالعافية.





عصير كوكتيل طبقات


المقادير:


كيس فراولة مجمدة
كيس مانجا مجمد
موز على حسب عدد الاشخاص

الطريقة:

- اخلطي بالخلاط الكهربائي المانجا على حدة و الفراولة على حدة و الموز على حدة و اضيفي السكر في كل مرة حسب الرغبة .
- صبي العصائر في كأس على هيئة طبقات بحيث تسكبي الاثقل (المانجا) من ثم الاخف قليلا (الفراولة ) ثم الموز , و قدميه بارداً .





عصير المنجا بالباي فيلينق


المقادير:

عصير مانجا
جوز الهند مبشور
باي فيلينق فراولة

الطريقة:

لتزيين الكأس نضع في قعره مبشور جوز الهند ثم باي فيلينق بحيث تغطي المبشور ثم نضع عليه العصير بتأنِ ..





عصير الفراولة الفاخر


المقادير:

- علبة فراولة طازجة
- 1 كوب حليب طازج
- 1 علبة أيس كريم فانيلا ( صغيرة الحجم بسعر 1 درهم )
- 3 ملاعق طعام سكر ناعم


الطريقة:

- تغسل الفراولة جيداً ثم تقطع وتوضع في الخلاط يوضع عليها الأيس كريم و الحليب و تمزج .
- يضاف السكر و يمزج الخليط جيداً إلي ان يمتزج ويصبح متجانس .

..:: للتزيين ::..
- تغمس حواف كأس التقديم في شراب الفيمتو ثم تغمس في السكر الخشن .
- يحتفظ ببعض من قطع الفراولة و توضع في قاع الكأس ثم يصب عليها عصير الفراولة و تزين حافة الكأس بحبة فراولة كاملة






فراولة بالدريم ويب

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

المقادير:

1- ظرف دريم ويب
2- فراوله مثلجه أو طازجه مقدار كاس
3- كأس حليب
زينة الكاس : سكر ناعم ملون الطعام أحمر

الطريقة:

تخلط (1,2,3)جميعها مع الثلج في الخلاط
تصب في كاسات مزينه من قبل يبلل فوهة الكأس بالماء ويوضع على السكر بعد تلوينه بالملون حتى يلتصق السكر بالكاس
يترك مدة حتى يجف
يقلب الكاس سوف تجدين أن حدود الكاس صارت مغطات بالسكر. بعدها ضعي الماصه أو شفاط مثبت في أعلاها حبة فراولة




حليب الشوكولا بالآيس كريم




المقادير:

كوب من الحليب البارد
بودرة كاكاو
آيس كريم فانيلا
سكر حسب الرغبة

الطريقة:

تخلط المقادير بالخلاط الكهربائي جيدا
ويقدم باردا

واخيرا عصير الأنتعاش اللي مشرف صفرتنا تقريبا يوميا في اي وجبة لأنه بالنسبة لنا بديل الببيسي والكوكا




عصير الليمون والنعناع



نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي


المقادير:


ثلاث حبات ليمون
ثلاث ورقات نعناع أخضر
سكر حسب الرغبه
ملعقتين من الدريم ويب البودر
ثلاث ملاعق قشطه



الطريقة:


تخلط جميع المقادير وتصب في كاس مزين بشريحة ليمون
زيني الشفاط باأوراق النعناع الأخضر وذلك بلف خيط أخضر حولها لتثبت أو أفرمي ورقة نعناع وزيني وجه العصير بها



اتمنى ان تنال العصائر اعجابكم flower

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اللة حلوة اوى تشكيلة العاصير دا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

واللة انت روعة يا ستار انا قرات الصفحات كلها وفعلاكل وصفاتك تحفة

ربنا يكرمك ويبارك فى اولادك يارب وننجح كلنا الترم ده ببركة الشهر الكريم يارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
thanks سومة رمضان كريم

هاعمل اليوم وصفة صيني جديدة لو طلعت حلوة هابقا اضعلكم تفاصيلها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الحمد لله طلعت حلوة اللحمة علي الطريقة الصيني

مقاديرها قطع لحم بوفتيك مقطع شرائح
زيت زيتون
بهارات : ملح - فلفل اسود- زنجبيل - قرفة -
صلصة تتبيل اللحم + صلصة صويا صوص
نتبل اللحم ساعتين بما سبق ذكره في الثلاجة

تشوح اللحم بزيت الزيتون مع تتبيلتها

وفي طاسة اخري معلقة زيت زيتون يتم تشويح بصل مقطع جوانح وبعد تشويحة دقيقتين نضيف عليه فلفل اخضر وجزر مقطع شرائح رفيعة
وبعد تشويحهم علي نار متوسطة 3 دقائق

نضيف 3 ملاعق كبيرة صويا صوص ونقلبها دقيقة
ثم نضيف صلصة طماطم ( تقلية ) او اللي يحب يجيب الصلصة الخاصة باللحم بالماركت لكن انا استخدمت صلصة الطبخ العادية
معلقتين وبعد كدة ضفنا اللحم المشوح عليها
ثم وضعتها في صنية بايركس في الفرن 180 درجة 10 دقايق
تركت نصف الصوص اللي عملته للبفتيك علي جنب وسلقت مكرونة وضفت علي الصلصة لحمة مفرومة معصجة وضيفتها علي المكرونة واصبح ده الطبق الجانبي


اما العصير فكان بيناكولادا

طريقته :ثمرة اناناس يضاف اليها كوب ماء بارد ونصف كوب لبن ومعلقتين كبيرة جوز هند
وسكر علي حسب الذوق نخلطهم بالخلاط جيدا ثم نصفيهم

ونعيد وضعهم في الخلاط ونتركهم للحظة التقديم
وقبل التقديم نضيف مكعبات حوالي كوب او اكثر و3 ملاعق كبيرة ايس كريم فانيلا
ونخلط في الخلاط ليصير السمك غليظ ثم يقدم وهذه صورة مشابهة للعصير



والحلو بسبوسة بجوز الهند وزلابيا بجوز الهند ومبشور الشيكولاته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكرا منار نور او ممكن نقول نورتي المنار يا نووور

اليوم بما اني مأجزة ومأنتخة في البيت بدون شغل او دراسة وما في غير المسلسلات التركي

فحبيت اجرب وصفة صدعوني بها في مسلسل بائعة الورد والزهرة البيضاء

صنية برك الجبنة التركية لفيت لفتي الولبية في النت لحد لما جبتها وبالصور كمان


طريقة عمل صينية برك الجبنة التركية بالخطوات

المقادير


باكيت عجينة الكلاج(البقلاوة) حجم 500 غ
ربع كيلو جبنة فيتا
ربع كيلو جبنة عكاوي (محلاة نص تحلية)(اختياري)
نص كوب بقدونس طازج مفروم
ربع كوب زيت نباتي
كوب ونص حليب سائل
1م.ك خل ابيض
2 بيضة (انا استخدمت وحدة بس)
فلفل اسود
رشة ملح
سمسم للزينة
قطع زبدة صغيرة



الطريقة


نحضر صبق خاص بالفرن وندهنه بقليل من الزبدة.
نجهز مزيج البيض والحليب والزيت والخل والملح والفلفل الاسود بخلطهم جيداا مع بعض..




نجهز قطع الكلاج بقصها حسب حجم الطبق الباكيت به حوالي 12 رقاقة..
نقسمها بالتساوي ..



باستخدام الفرشة ندهن رقاقة الكلاج بخليط البيض والحليب جيداا ثم تصف بالطبق..
تكرر العملية -6 مرات (حسب الرقاقات التي تفضليها)
في كل مرة ندهن الرقاقة المضافة بالخليط..
ادهنيها جيدا بخليط البيض حتى لو اضطريتي لاستخدام اليد بدل الفرشة



تقطع جبنة الفيتا وتصف فوق الرقاقات (جبنة الفيتا مالحة فانتبهي لذلك)
ثم يفرم البقدونس فوقها..





كخطوة اختيارية صفي شرايح جبنة العكاوي النص محلاة والقابلة للذوبان
فوق الفيتا..






نعود ونصف رقائق الكلاج بعد دهنها بمزيج البيض والحليب فوق الجبنة
كما فعلنا بالاول..



ترش بالسمسم وتقطع مربعات ثم نضع شرايح زبدة



نخبز بفرن محمى مسبق وعلى درجة 180 درجة الى ان تحمر اطرافها
ثم نحمرها من اعلى..





وهون اكبر





تترك لتدفىء قليلا ثم تقطع مرة اخرى وتقدم شبه ساخنة..



الف صحة وهناا


منقول

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

المفروض المواضيع دي تمنع من المنتدي تماما

لانها تتعارض تعارض تام مع الرجيم واللياقة البدنية

مكرونة وبالجبنة... ياللهول

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عندي احساس ان حمدي زايد وزنه 20 ,,,, 30 كيلو

وعامل رجيم ............... فاشل فاشل فاشل

كل الرجيمات اللي بتعملوها فاشلة وبصراحة مبتكملوش الكلام لكل الرجال

بتشتروا موازين وتهتموا اسبوع او اثنين وبعدين بتفشلوا فشل ذريع


مساكييييييييييين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هلا بالجميع
الشيشبرك اكلة شامية ممكن كتير تضيف لها او تنقص بحسب ذوق الشخص وما يحب

مقادير العجينة:
2-كأس طحين منخول .
ملعقة صغيرة ملح
ملقعة كبيرة زيت مازولا
نخلط الطحين والملح والزيت منيح بعدين نضيف الماء شوي شوي ونعجن اتصير العجينة طرية وما بتلزق باليد
ونتركها شي نصف ساعة ترتاح اذا شوب او ساعة بالبرد مع تغطيتها بمنشفة مبلولة شوي

مقادير الحشو :
نصف كيلو لحمة مطحونة
كمشة بقدونس مفرومة صغير كتير (في ناس ما بيحطوها )
بصلة كبيرة مفرومة ناعم كتير كمان
ملح ،فلفل، بهار
نقلي البصلة بزيت مازولا لحد ما تدبل موتنحرق او يتغير اللون
نضيف اللحمة والملح والبهار ونقليها منيح منيح
اخر شي نضيف البقدونس ونقليها شوي بس
ونترك اللحمة لتبرد ونحاول نشفها من الزيت لانه ما بيخلي العجينة تسكر اذا كان كتير
الطريقة بالصور :
نرق العجينة منيح بالشوبك او بألة العجين متل الصورة



منقطع العجينة او بكاسةمدورة بس صغيرة او بألة التقطيع وكل ما كانت الدائرة اصغر اطيب واحلى ومنظرها حلو اكتر
وهي صورة مع مراحل عمل الشيشبرك بالتدريج بجانبها
وهي اوضح





بعد ما نقطع العجينة بشكل دائري ناخد كل دائرة ونضع بداخلها نصف ملعقة صغيرة من الحشو ونسكرها على بعض بشكل هلال




بعدين ناخد طرفين الهلال ونلزقن ببعض متل الصورة

قطعة قطعة ليخلصوا الكل
اذا بتحبوا تفرزوا دخلوات الصحن على البراد متل ما هو ولما يجمد العجين منحطوا بكيس نايلون حتى ما ياخد حجم



طبخ اللبن :
افضل طريقة للبن يلي ساكن بالسعودية وبيطلع متل لبن الشام
3 علب لبن زبادي نادك وبعده ندى يلي حجم العلبة 400غرام مو اللبن السائل لالاالجامد
اعلبة من اللبن بس فيها ماء فقط
3 ملاعق كورن فلاور كبار بس ممسوحين مو مطفطفين
ملعقة صغيرة ملح وبعدين ممكن نزيد الملح حسب الذوق
نضربهم بالخلاط او اذا في الخلاط يلي بينزل بالطنجرة احسن منحطون بالطنجرة ومنخلطهن منيح منيح ونضعهن على نار متوسطة موعالية حتى ما يلزق اللبن ومنضل عم نحرك ونحرك ونحرك ليغلي اللبن
منسقط الشيشبرك بهدوء ونتركه على نار هادية شي عشر دقايق بيكفي لانه العجينة رقيقة وصغيرة

وبهل الاثناء انا بحب اللبن مع الكزبرة والثوم في ناس بتحبه سادة في مع الطرخون او النعنع اليابس
نحط ملعقة كبيرة سمنة ونضع نصف جرزة كزبرة مفرومة منيح منقليها بالكزبرة وسنين ثوم صغار مدقوقين
منقليهن منيح ومنحطون فوق اللبن قبل ما نطفي بدقيقتين والف صحة
واتفضلوا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان

×
×
  • اضف...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.